JorbaDecideix! satisfet de la consulta del 25A

dimecres, 28 d’abril del 2010 per Jorba Decideix!
Observadors internacionals van visitar Jorba, acompanyats per l'alcalde.

El col·lectiu JorbaDecideix!, que es va fer càrrec de l'organització de la Consulta per la independència al municipi, valora positivament tant el desenvolupament de la jornada, com la participació, com el resultat de la consulta.

En efecte, la jornada de votacions del 25 d'abril es va celebrar a Jorba amb total normalitat i amb un clima d'optimisme i alegria. L'operatiu que permetia l'exercici del dret a vot va funcionar perfectament i es va garantir en tot moment la correcció i seriositat del procés, com van tenir ocasió de comprovar i manifestar els observadors internacionals que ens van visitar a migdia.

Pel que fa a la participació, a Jorba, va ser del 25'44% del cens, 170 votants, en números absoluts. Tenint en compte la composició demogràfica i social del municipi i la seva dispersió geogràfica aquesta resposta és molt
remarcable i significativa. De totes maneres, el col·lectiu Jorba decideix, pensa que amb més temps, més voluntaris i més mitjans hauria estat possible obtenir una major participació.

Els resultats han estat en la mateixa línia que els de la resta del país, amb un ampli suport al SÍ (del 95,29%).

D'altra banda, volem agrair a totes les persones, empreses i entitats que han contribuït a fer possible la consulta. En primer lloc als voluntaris i voluntàries que s'han implicat en el projecte. També a les persones que han accedit a formar la Junta Electoral Local, a les entitats locals (Unió Joventut Jorbenca i Centre Agrícola de Sant Genís) que han contribuït i facilitat l'organització dels actes populars. Al Molí Blanc, el Forn de Jorba i el Molí d'Oli de Cal Gibert, que van col·laborar amb la botifarrada popular. I a tots i cadascun dels ciutadans de Jorba que han anat a votar. I també als que no hi han anat però que han tingut l'oportunitat de reflexionar sobre el país.

Finalment, i per una voluntat explícita de transparència, volem fer públic que la campanya a Jorba ha costat 476 € i que s'han recaptat 463 €, per la qual cosa el balanç és de 13 € negatius. Les dades detallades les penjarem al blog JorbaDecideix! i a la pàgina del Facebook.

Un jove exerceix el seu dret a vot poc abans de tancar el col·legi electoral.
Publicat en Etiquetes de comentaris: | 0 comentaris »

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada